"Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая"
20 грудня
Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая

19-те січня – день, який полюбляють і малі, й дорослі! День, коли Святий Миколай спускається на землю та заходить в гості до кожного і кладе йому під подушку приємні подарунки та солодощі. Саме цього дня починаються зимові свята, у більшості містах відкривають ялинку та влаштовують гуляння!

Театр Куліша спеціально до свята підготував для маленьких і дорослих глядачів чимало цікавинок! На великій сцені театру двічі показували фентезі-мюзикл «Легенда про Дракона» автора Сергія Новачука. При чому, другий показ відбувся за підтримки керівництва області спеціально для дітей пільгових категорій.

«В основі вистави лежить національна ідея, оскільки наші герої допомагають визволити дракона Драго, який охороняє Київську Русь. Тому я сподіваюсь, що вона буде цікавою для всіх. Вистава, яка відбудеться зараз, має особливу місію – її обласна державна адміністрація подарувала дітям пільгових категорій: це дітки із багатодітних сімей, воїнів АТО, учасників Чорнобильської катастрофи, сироти, сонячні дітки тощо. Я сподіваюсь, що цей подарунок разом із солодощами, які вручатимуть після вистави, створять казковий настрій для наших особливих відвідувачів», – зазначила режисерка-постановниця вистави, заслужена діячка мистецтв України Ірина Корольова.

Водночас у Палаці молоді та студентів артисти «Студії 18+», яка функціонує при театрі Куліша, презентували всім відому казку «Чарівник країни Оз» Лімана-Френда Баума. Показ відбувся у межах новорічного благодійного марафону «Кожній дитині – свято!» 

«У репертуарі нашої студії переважно дорослі вистави, захотілось мати і щось для менших глядачів – вирішили подарувати їм свято. Та й сама ідея постановки глибока, адже насправді все, чого ми боїмося, робить нас нерішучими людьми. Варто пам'ятати: наше життя в наших руках! Головне – позбутися від рамок у голові», – переконана режисерка-постановниця, керівниця студії Катерина Слажнєва.

Вхід на виставу був вільним, тому кожен бажаючий міг переглянути казку та зарядитись святковим настроєм. У залі був аншлаг. Після показу діткам пільгових категорій вручили солодощі, а на вулиці перед Палацом відкрили та осіяли ялинку. 

Фото: Вадим Гнідаш

Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая Як у Херсоні театрали відзначали День Святого Миколая