"«Театральна кухня» і еротична поезія"
28 листопада
«Театральна кухня» і еротична поезія

Вчора відбулась довгоочікувана зустріч з відомими українськими письменниками, поетами, видавцями, музикантами Братами Капрановими. Зустріч проходила в межах телевізійно-театралізованого шоу «Театральна кухня з Олександром Книгою».

Вечір пройшов у атмосфері, зарядженій творчістю, музикою і легкою еротикою. Гості розповідали про себе і свою діяльність, згадували кумедні випадки з життя та читали вірші сучасних українських поетів. Зокрема, херсонські глядачі познайомились із таким жанром, як еротична поезія. Ще у 2011 році Брати Капранови видали поетичну збірку «Ніч еротичної поезії», яка, до речі, і наштовхнула на створення п’єси  з такою ж назвою. Нині ведеться робота над текстом, який буде втілено на сцені Херсонського театру головним режисером Сергієм Павлюком. Учора можна було побачити невеличкий уривок з майбутньої вистави у виконанні заслуженої артистки України Тетяни Проворової і Євгенії Кірсанової, який, здається, надзвичайно заінтригував публіку.

Дмитро і Віталій виконали низку свої пісень у стилі українського регі та кобза-репу.  Разом з Олександром Книгою письменники приготували «еротичну» страву – Салат з селерою (Рецепт вкінці статті – Авт.).

Під час зустрічі глядачі ставили питання і ділились своїми враженнями, дехто навіть у поетичній формі, а в антракті можна було поспілкуватись особисто з авторами. 

Також глядачі почули улюблені українські пісні у виконанні вокалісток театру Наталі Вишневської і Таїсії Новачук (хормейстр – Валерія Мавріді-Михайловська). А на десерт театр підготував показ двох вишуканих колекцій: капсульна колекція одягу від Kniga art studio і колекція нижньої білизни від Monro by Alexa, які поставила Ольга Саніна. 

Режисерка заходу Єлизавета Красніченко розповіла: «Це було непросто, але нам вдалося. Адже унікальність і складність «Театральної кухні» у тому, що на 70% вона побудована з імпоровізації. Так, ми продумуємо програму, пишемо сценарій, але основне дійство – це живий діалог народного артиста України Олександра Книги з гостями. І те, як він органічно працює, свідчить про багаторічний досвід та неймовірну впевненість у тому, що він робить. Я рада, що мені випала унікальна нагода попрацювати із професіоналом такого високого рівня. Особисто для мене Брати Капранови – це взірець, вони професіонали своєї величезної справи, яку вони роблять. Тому, як на мене, у них із Олександром Андрійовичем вийшов чудовий тандем».

Ця «Театральна кухня» справді прийшлася до смаку глядачам. Якщо ви не змогли потрапити на захід, відеоверсію можна буде переглянути на телеканалі KRATU.

Дирекція висловлює подяку гостям і партнерам заходу.

 

Рецепт Салату з селерою

- 300 грамів курячої грудки гриль;
- 3-4 шт. черешки селери;
- 2 невеликих яблука; 
- 2 ст.л. майонезу або 2 ст.л. сметани;
- 1 морква, на тертці;
- 1 салат, петрушка;
- жменю грецьких горіхів, подрібнених;
- сіль за смаком.