"«Не плачте за мною ніколи…» показали у Києві"
02 жовтня
«Не плачте за мною ніколи…» показали у Києві

1 жовтня відбувся показ вистави-спільного проєкту Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша та Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка «Не плачте за мною ніколи…» за участю народної артистки України Лариси Кадирової.

Вперше виставу за п’єсою Марії Матіос зіграли у Херсоні. Нині ж виставу показували у Києві у приміщенні Мистецько-концертного центру ім. І.Козловського. 

«Перше жовтня є датою народження нашого театру. За роки свого існування (першу виставу було зіграно у 1830 році) Херсонський театр переживав злети і падіння, запрошував глядача на прем’єри і безліч разів відкривав театральні сезони. Але цьогоріч вперше з часів Другої світової війни театральний сезон відкрили не у рідному Херсоні, – з сумом зазначив директор театру Куліша, народний артист України Олександр Книга. – Символічна назва вистави, яку ми зіграли на свій День народження, – «Не плачте за мною ніколи…». Вона була створена режисером, заслуженим діячем мистецтв України Сергієм Павлюком давно і жила на два міста – Київ і Херсон. Об’їздила безліч фестивалів у Європі та Азії, була зіграна понад 100 разів і значить для нас чимало».

Олександр Книга додав, що херсонські театрали планують вже дуже скоро творити на сцені свого Херсонського УКРАЇНСКОГО театру ім. М.Куліша, в УКРАЇНСЬКОМУ незламному ХЕРСОНІ. 

«Не плачте за мною ніколи…» показали у Києві «Не плачте за мною ніколи…» показали у Києві