"Свято музики і вина"
27 листопада
Свято музики і вина

У Херсонському драматичному театрі пройшов вечір вишуканих вин та високого музичного мистецтва. Цьогоріч свято було присвячене одному із найвідоміших вин у світі – рислінгу!

«Влаштувати свято вина запропонував генеральний директор концерну «Співдружність» Віктор Попов. Спочатку ми думали зробити все на виноробному заводі. Уявіть: у бочках грає молоде вино, грає оркестр… Але, поїхавши на локацію, побачили, що атмосфера там більш урбаністична: дерев’яні бочки замінили на металеві, все осучаснили. Тому ми вирішили зробити захід у театрі», – розповів художній керівник ХОАМДТ ім. М.Куліша Олександр Книга.

Дивовижна подорож у світ високого виноробного мистецтва почалась зі знайомства із князями Голіциним та Трубецьким. А далі понеслося: біле та рожеве, молоде та витримане, сухе та десертне… На святі було представлене крафтове вино від сімейної виноробні «Курінь».

«Виноробство та вино – це мистецтво. Люди завжди хотіли вина та видовищ. Я дуже люблю театр і всі винороби, яких я знаю і поважаю, були театралами, талановитими акторами або людьми мистецтва, – зазначив директор фермерського господарства «Курінь» Денис Халупенко. – Сьогодні представлятимемо всю лінійку вин, а виробляємо ми всі категорії: сухі, десертні, лікерні, а також вермут…».

Смакуючи вино від херсонського виробника, гості вечора разом із артистами театру подорожували світом. Один за одним мінялися міста, де споживання вина є культурним явищем. Париж, Нью-Йорк, Новий Орлеан… 

Лунали відомі хіти: гурту «Beatles», таких виконавців, як Рей Чарльз, Луї Армстронг, Майкл Джексон… Незабутню атмосферу створили Олена Галл-Савальська, Ружена Рубльова, Євген Гамаюнов, Віктор Овсієнко, Михайло Саітов, оркестр на чолі з Артемом Філенком, балет театру, ведучий заходу Олександр Мудрий…

«Основний меседж вечора – впровадження високої культури споживання вина, спілкування, дозвілля. Чарівники-винороби створили дивовижні напої, а чарівники співаки та музиканти підготували неперевершені шедеври музичного мистецтва», – сказав режисер свята Сергій Новачук.

Також одна із головних ідей заходу – популяризація херсонських виробників. «У нас дуже потужні виробники, дуже смачні вина. Я сподіваюсь, що колись ми прийдемо до фестивалю вина і смаку, нашого, херсонського», – переконаний Олександр Книга.

 

Фото: Вадим Гнідаш

Свято музики і вина Свято музики і вина Свято музики і вина Свято музики і вина Свято музики і вина Свято музики і вина Свято музики і вина Свято музики і вина Свято музики і вина Свято музики і вина Свято музики і вина Свято музики і вина Свято музики і вина