"«Співоча Україна» підкорила турецький фестиваль"
11 жовтня
«Співоча Україна» підкорила турецький фестиваль

Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М.Куліша взяв участь у ІІІ-му Міжнародному театральному фестивалі в Малтепе («3rd International Maltepe Theater Festival»), який відбувся з 7 по 10 жовтня при муніципалітеті Малтепе у Стамбулі (Туреччина).

Артисти театру в останній фестивальний день представляли музичну програму «Співоча Україна». 

«Пісня – це код нації, геніальна поетична біографія українського народу. Її виконували наші пращури, із вус в уста передавали наступним поколінням. Зараз вона лунає практично у кожній домівці. І, безумовно, її співатимуть наші діти, внуки, правнуки… Пісня об’єднує регіони, країни, нації. Вона звучить з раннього ранку до пізньої ночі та є незмінною складовою душі кожної людини. Ми підготували програму «Співоча Україна» з її сумом, радістю та героїзмом», – так охарактеризувала програму народна артистка України Ружена Рубльова.

Делегатів із Херсона нагородили відзнакою за яскраве шоу. «Зала шаленіла після кожного номеру. Лунало безліч компліментів, нас просто носили на руках. Наш театр – єдиний, якого міський голова запросив на офіційну вечерю», – поділився враженнями директор театру, народний артист України Олександр Книга.

«Співоча Україна» підкорила турецький фестиваль «Співоча Україна» підкорила турецький фестиваль «Співоча Україна» підкорила турецький фестиваль «Співоча Україна» підкорила турецький фестиваль