"Що таке «Театральна кухня» та з чим її їдять?"
03 лютого
Що таке «Театральна кухня» та з чим її їдять?

Тому щороку театр запрошує на постановку європейських режисерів, саме тому вже понад двадцять років організовує міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії». Проте багато цікавого лишається за лаштунками, тож не дивно, що у 2015-му році театр вирішив виправити цей недолік і запровадив проєкт – «Театральна кухня з Олександром Книгою».

«Проект «Театральна кухня» народився свого часу, як спроба показати зацікавленому поціновувачу театрального мистецтва ту частину театрального процесу, який залишається за лаштунками. І куди закритий доступ пересічному громадянину. Адже завжди цікаво дізнатись, як народжується вистава, як створюються образи, чим живе той чи інший актор, режисер, чи художник», – розповідає директор-художній керівник, народний артист України та ведучий Олександр Книга.

Історія «Театральної кухні», хоч і налічує близько п’яти років та за цей період пройшла деякі трансформації. Адже розпочинали проєкт, як новий майданчик для артистів херсонського театру, де вони могли у досить легкій імпровізаційній формі розповісти чимало цікавих історій про своє особисте життя. Так, у цьому форматі було презентовано народну артистку України Олену Галл-Савальську, народного артиста України Василя Чорношкура, заслужену артистку України Ружену Рубльову, заслуженого артиста України Олександра Мельника. У 2017-му вперше вектор «Театральної кухні» був змінений із суто театрального на загальномистецький, адже в гості було запрошено сучасного українського письменника і художника, уродженця Херсона, якого знає вся Україна – Анатолія Кичинського. Тоді театрально-телевізійне шоу переросло у літературну площину, де головним героєм стала людина пера. Після цього була невелика перерва, а вже на початку 2019-го «Театральна кухня» отримала нове дихання і перейшла у світський формат, оскільки зірковою гостею дійства стала смм-спеціалістка Анна Тільняк. Відтепер у антракті глядачі можуть скуштувати устриці, поставити відкрито своє запитання та сфотографуватись із зірковим гостем. «Театральна кухня» стала відкритим майданчиком для талановитої молоді, адже сучасні херсонські художники презентують виставки своїх картин. Вперше під час заходу відбулись покази дизайнерського одягу та білизни. Ці новинки тільки доповнили участь ще одних зіркових гостей всеукраїнського рівня – Дмитра та Віталія Капранових. Їх візит на «Театральну кухню» став невипадковим, але дуже приємним для поціновувачів їхньої творчості.

«Сьогодні ми хочемо цьому проекту надати нове дихання і перетворити його в яскраве шоу для вишуканого глядача. Щоб зустріч з черговим зірковим гостем і відвідини театру залишались приємним спогадом на довгий час. На вас чекатиме купа сюрпризів, гумору, гарної музики і відвертих відповідей на будь-які ваші питання», - розповів на своїй сторінці у Фейсбук Олександр Книга. Справді, аналізуючи трансформацію цього унікального дійства, можна із впевненістю сказати, що «Театральна кухня» має позитивну динаміку. Наступним зірковим гостем буде екс-міністр культури України, народний артист України, актор театру і кіно Євген Нищук. Цього разу організатори обіцяють, крім цікавого спілкування із гостем: шоу баристів від ресторану Twin Peaks, Welcome drink від сімейної виноробні «Курінь» та afterparty (неформальне спілкування з гостем).

Також театр готує чимало сюрпризів, цікаві розіграші для тих, хто завітає на «Театральну кухню», яка відбудеться 15-го лютого. Не пропустіть!