"Пресконференція в Миколаєві"
29 листопада
Пресконференція в Миколаєві

28 листопада у Миколаївському академічному художньому драматичному театрі відбулась спільна пресконференція херсонського та миколаївського театрів із нагоди підготовки двох вистав.

Говорили про премʼєру театру Куліша «Буде тобі, враже, так, як відьма скаже», що відбудеться 3 грудня в Миколаєві. Вистава за пʼєсою херсонської письменниці Олени Маляренко «Протитанкова відьма». Режисер – заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк. У ролі жінки – народна артистка України Олена Галл-Савальська. Виставу буде створено за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)»

А також анонсували новорічну премʼєру для сімейного перегляду «Котигорошко проти вікінгів». Автор ідеї та режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк. Авторка пʼєси – Альона Мовчан. Автор музики – заслужений діяч мистецтв України Олексій Пономарьов. Художник-постановник – заслужений художник України Сергій Ридванецький. Художниця по костюмах – Наталка Ридванецька. Це спільний проєкт з ТОВ «Фестивальний центр» у творчій співпраці з Миколаївським художнім академічним драматичним театром. Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. goethe.de.

Про проєкти говорили директори обох театрів Олександр Книга й Артем Свистун, режисер Сергій Павлюк, артистка Олена Галл-Савальська, автори обох п’єс Олена Маляренко та Альона Мовчан.