"Прем'єра у театрі! І знову - Шекспір..."
17 липня
Прем'єра у театрі! І знову - Шекспір...

І знову у херсонському театрі свято – 16 липня відбулася прем’єра вистави «Дванадцята ніч, або що захочете» за однойменною п’єсою Вільяма Шекспіра. Комедію готували до Міжнародного дня театру, та карантин вніс свої корективи і прем’єру відстрочили до літа, а точніше – до 16 серпня.

«Коли народження дитини відтерміновується, бувають певні ускладнення… Проте режисер разом із постановочною групою здолали проблеми, що виникли у них на шляху, і ось, нарешті, довгоочікувана прем’єра на сцені нашого театру – «Дванадцята ніч…». Театр обіцяв театральне літо – ми дотримуємося своїх обіцянок!», – запевнив директор храму Мельпомени Олександр Книга.

Це вже друга прем’єрна вистава на п’єси Шекспіра за літо, яку поставив молодий режисер Євгеній Резніченко. Наприкінці червня ми дивилися імерсійну виставу «Сон літньої ночі». 

«Після прем’єри «Лускунчик», яка була моєю дипломною роботою, ми домовилися з Олександром Книгою про наступну – виставу «Дванадцята ніч…». Я люблю цю п’єсу, та й взагалі драматургію Шекспіра. У ній велика кількість підтекстів, які завжди були, є і будуть актуальними. Нашим завданням було відтворити саме ту атмосферу, яка панувала за шекспірівських часів, –  поділився молодий режисер. – Художницею-постановницею Анастасією Ільченко були розроблені фантастичні костюми, стилізовані під ту епоху. Композитор Діана Янушкевич також зробила великий внесок у створення належної атмосфери та задала фантастичний ритм вистави. Уся творча група працювала, як єдиний механізм, адже ми всі були заряджені однією ідеєю – створити театральне свято. Окремо хочеться подякувати головному диригенту театру Артему Філенку, хормейстерці Ружені Рубльовій та балтмейстерці Ользі Саніній, які зробили величезний внесок у виставу».

Родзинкою вечора було й те, що у кафе театру можна було скуштувати традиційні для шекспірівських часів страви. 

Прем'єра у театрі! І знову - Шекспір... Прем'єра у театрі! І знову - Шекспір... Прем'єра у театрі! І знову - Шекспір... Прем'єра у театрі! І знову - Шекспір... Прем'єра у театрі! І знову - Шекспір...