"Оновлену «Сцену під дахом» відкрили у режимі online"
23 квітня
Оновлену «Сцену під дахом» відкрили у режимі online

«Баба Пріся», «Ілюзія», «Межа або у контейнері», «Незнайомка» – далеко не весь перелік вистав, які показують на «Сцені під дахом» Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша. Глядачі відвідують залу близько десяти років і вона таки користується попитом. Проте неодноразово люди жалілися: висидіти на стільчику півтори години – справжнє випробування для спини. Тепер про ці незручності можна забути – «Сцену під дахом» реконструювали! Відкриття оновленої локації відбулося 23-го квітня у режимі online.

«Планували зробити це ще у березні до Міжнародного дня театру, але у зв’язку із карантином не вдалося. Спочатку думали, як кажуть, «малою кров’ю», та часу для робіт стало більше і ми вирішили реконструювати все капітально. Як бачите, зала тепер багатофункціональна… Ми замінили стільці. Взяли із нашого складу крісла, призначені для балкону. На балкон до його реконструкції все одно їх не поставимо. А як прийде час та будуть кошти –наведемо порядки і на балконі та купимо туди нові крісла»,  – пояснив директор Херсонського драмтеатру Олександр Книга.

За традицією першим в оновлене приміщення пустили кота. Пухнастик обійшов залу та зайняв місце у почесному першому ряді. Після чого на сцені показали уривок із моновистави «Монолог актриси».

«Із цим спектаклем я працювала на різних сценах: у Німеччині, Литві, Ізраїлі… Сьогодні ж, коли вперше грала для порожньої зали, мені хотілось розплакатися! І головний режисер Сергій Павлюк сказав, що я довела його до сліз… Це було дуже зворушливо! Знаєте, ми робимо все для глядачів – вони у нас найкращі. Дуже приємно, коли люди телефонують і питають: «Коли ви відкриєтесь?». І ось сьогодні ми відкрились, але поки що без публіки… Сподіваємось, ще трішечки, та ми знову з ними зустрінемось, адже театр без глядачівнеможливий», – наголосила заслужена артистка України Олександра Тарновська.

 

Оновлену «Сцену під дахом» відкрили у режимі online