"На сцені Херсонського театру визначали "Територію жінки""
11 березня
На сцені Херсонського театру визначали "Територію жінки"

До Міжнародного жіночого дня Херсонський театр готувався по-особливому, як і, зрештою, готується до кожного свята. Однак, цього року, театр вперше запросив до співпраці відомих сучасних українських письменників – Братів Капранових. Стосунки театру з письменниками розпочалися під час 21-го міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», де Віталій та Дмитро взяли участь у літературній сцені.

«З братами ми познайомились на фестивалі «Мельпомена Таврії», вони мені дуже сподобались, як потужні, творчі люди, які вміють не тільки гарні книжки писати, а ще й просувають свій бренд. Вони співають, грають на музичних інструментах і мені це дуже сподобалось. Тоді народилась ідея створити спільний проєкт. Брати написали дуже цікаву пєсу, тому що з такої точки зору ми не говорили про жінку, про територію жінки, це перша спроба», - розповідає художній керівник театру, народний артист України Олександр Книга.

Далі брати стали зірковими гостями «Театральної кухні з Олександром Книгою» - це і стало початком роботи. Так розпочалась робота над спільним проєктом, адже вже під час цього заходу був показаний уривок з майбутньої вистави.

За задумкою художнього керівника Олександра Книги, у постановці брати Капранови мали не тільки взяти участь, як автори тексту, а і як актори. Незважаючи на свою активну публічну діяльність та досвід роботи в кіно, брати у театральних виставах не брали раніше участі.

«Після репетиції нас можна вперед ногами виносити, а ми розуміємо, що у балету до цього був тренаж, а актори десь співали по гримерках. Це суперлюди – однозначно», – розповіли Віталій та Дмитро Капранови про роботу в Херсонському театрі.

Глядачі тепло прийняли виставу «Територія жінки», усі прем’єрні дні пройшли з аншлагами. Ця вистава стала сотою у творчій карєрі заслуженого діяча мистецтв України Сергія Павлюка. Після премєри Сергію Павлюку вручили памятну відзнаку.