"На другий день «Мельпомени» задіяли нову локацію"
19 травня
На другий день «Мельпомени» задіяли нову локацію

18 травня стартував другий день ХХІ Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії». Розпочався цей чудовий творчий день з презентації антології актуальної драми «Лабіринт із криги та вогню» про Революцію Гідності і гібридну війну. Презентацію влаштували сучасні українські драматурги, упорядники антології Неда Неждана та Олег Миколайчук. Цього дня організатори задіяли нову локацію – ресторан Corbett. У великій залі ресторану херсонці та гості міста змогли не лише ознайомитись з книгою, а й поспілкуватися зі своїми кумирами.

Наступним театральну естафету перейняв  один із творців легендарного творчого літоб'єднання "Бурлеск - Балаган - Буфонада". Лауреат премії Фонду Гелен Щербань-Лапіка Олександр Ірванець. На базі ДКС письменник зачитав свою п’єсу .  «Once upon the time in America»/«Якось в Америці».  П’єса справила на херсонців неабияке враження. Олександр Ірванець не лише зачитав своє творіння, а й розкрив деякі секрети написання цієї п’єси.

О п’ятій годині велику сцену Херсонського театру «захопила» творча команда «Республіканського театру білоруської драматургії», яка презентувала виставу «Полювання на себе». Білоруси розповіли історію про звичайного чоловіка зі звичайним прізвищем, який блукає в лабіринті власної свідомості.  Режисер вистави – заслужений артист України Стас Жирков. 

Наступною засяяла сцена під дахом. Тут національний академічний театр імені Івана Франка зіграв виставу «Буна». Режисер-постановник, художник-сценограф, художник по костюмах та автор збірної музики - Давид Петросян. Глядачі з Херсона перемістилися в Буковину. Цікавим фактом є те, що під час створення вистави, актори разом з режисером місяць жили в буковинському селі. Спостереження за місцевими мешканцями та поколінням, якому за дев'яносто, дослідження автентичних пісень, традицій та моделей взаємодії - команда і спробувала змалювати у своїй роботі. У виставі звучить жива музика. Від автентичних пісень різних регіонів країни глядачі були в захваті.

 Вдруге за конкурсний день заслужений артист України Стас Жирков презентує свою режисерську роботу. На цей раз на сцені театру-кафе виступили актори Київського академічного театру «Золоті ворота». Вистава «Отелло/Україна/Фейсбук» має цікаву історію, адже крім драматургів Павла Ар’є та Марини Смілянець над п’єсою працювали і актори, які потім грали її на сцені. Це справжні історії справжніх людей, об’єднані тематичною лінією, яка близька кожному українцю. Щоб бути в курсі подальших заходів фестивалю слідкуйте за нами на офіційному сайті та у соцмережах. З театром у серці!

 

На другий день «Мельпомени» задіяли нову локацію На другий день «Мельпомени» задіяли нову локацію На другий день «Мельпомени» задіяли нову локацію На другий день «Мельпомени» задіяли нову локацію На другий день «Мельпомени» задіяли нову локацію На другий день «Мельпомени» задіяли нову локацію На другий день «Мельпомени» задіяли нову локацію