"Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями"
29 березня
Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями

Хоча і з карантинними обмеженнями, але Міжнародний день театру у херсонському храмі Мельпомени відзначили як годиться, – врученням традиційної премії «Успіх», презентацією книжки та прем’єрою!

«Ми подумали, що не завадило б запросити у театр Антона Павловича Чехова. Дуже давно у нас не було вистав за його п'єсами. Режисеру вдалося поєднати класику і сучасність. Не викинувши жодного слова з п'єси, він зумів зробити дуже сучасну виставу», – зазначив генеральний директор-художній керівник театру, народний артист України Олександр Книга.

Почалося все із перформансу у фойє першого поверху за участі артистів, задіяних у виставі. Після – на великій сцені йшла «Чайка» майже 3 години… Час пролетів непомітно – оригінальний Чехов українською у постановці Андрія Мая приємно здивував! Авторську мову режисер лишив незмінною, але при постановці використав сучасні технології. Що цікаво – у виставі майже не було декорацій, проте дії артистів транслювалися через відео на задній стіні сцени. Складалося враження, що існує два майданчики. Глядачі дивилися «Чайку» відразу у двох вимірах.

«Чехов – це нова драма кінця 19 століття. Той голос, який з'явився не всупереч, а на хвилі появи нових течій. Форма, яку він брав, вербаційна у чомусь. І це мене привабило. Привабила ця наскрізна тема свободи, тема любові, тема приреченості митця», – зазначив режисер Андрій Май.

 

Фото: Вадим Гнідаш

Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями Міжнародний день театру з карантинними обмеженнями