"«Лишитись не можна поїхати» – друга прем’єра студії «18+»"
02 листопада
«Лишитись не можна поїхати» – друга прем’єра студії «18+»

«Лишитись не можна поїхати» – на сцені «Під дахом» відбулась прем’єра соціальної комедії. У виставі задіяні актори студії «18+», яка вже не перший рік існує на базі Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім.М.Куліша.

Режисер-постановник вистави та опікун студійців Катерина Слажнєва ділиться: «Це історія про нас із вами, про те, що ми кинуті державою та єдине, що можна зробити, аби прогодувати родину, дати дітям достойне майбутнє – це поїхати в іншу країну і заробляти там гроші. Але найтрагічніше, що ми не хочемо їхати, нам дуже боляче і ми сумуємо за своєю Батьківщиною. У нас герой часто міняє рішення: то їде, то не їде… то хоче залишитися, то ні… Але ж, для того, щоб нікуди не їхати, треба робити кращою свою країну».

Автор п’єси – херсонець, випускник лабораторії «18+» Ігор Носовський. Молодий драматург ділиться: на написання надихнула загальна ситуація в державі. Головний герой – юрист за освітою – збирається у Польщу, де йому пропонують йти то на завод, то "на полуницю"… 

«Для мене основна тема цього тексту звучить так: людина хоче втекти, поїхати туди, де краще, але не хоче міняти щось тут і зараз. Правду кажуть: добре там, де нас немає. Але чому не робити це добре у себе вдома? Також я зачіпаю тему дорослішання людини, як вона змінюється в залежності від обставин», – зазначає Ігор Носовський.

Що цікаво, один із акторів, який грав друга-заробітчанина, дійсно їздив на три місяці до Польщі, але таки повернувся!

«Студія росте – це вже друга прем’єра! Ми періодично ставитимемо її в репертуар, можливо вдень у вихідні. Мені хочеться, щоб молодь подивилася», - зазначив художній керівник театру Олександр Книга.

 

«Лишитись не можна поїхати» – друга прем’єра студії «18+» «Лишитись не можна поїхати» – друга прем’єра студії «18+» «Лишитись не можна поїхати» – друга прем’єра студії «18+» «Лишитись не можна поїхати» – друга прем’єра студії «18+» «Лишитись не можна поїхати» – друга прем’єра студії «18+» «Лишитись не можна поїхати» – друга прем’єра студії «18+» «Лишитись не можна поїхати» – друга прем’єра студії «18+»