"Культурна деокупація українських територій"
09 вересня
Культурна деокупація українських територій

У Києві в межах «KyivBookFest» спільно із видавництвом «Саміт-книга» та благодійним фондом «Бібліотечна країна» пройшла дискусія «Культурна деокупація українських територій».

Ще одна дискусія відбудеться на KyivBookFest: «Культурна деокупація українських територій»!

Учасники:

Ростислав Карандєєв — т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України 

Тарас Кремінь — Уповноважений із захисту державної мови.

Діана Трима — директорка департаменту культурно-громадського розвитку міста Маріуполь. 

Олександр Гунько — поет і перекладач із Нової Каховки.

Юлія Бережко-Камінська – українська поетеса, секретар НСПУ по роботі з молодими авторами 

Модераторка: Альона Мовчан — керівниця літературно-драматургічної частини ХОАМДТ ім. М.Куліша, поетка.

Ростислав Карандєєв наголошував на тому, що варто більше виділяти коштів на розвиток культури. Говорив про необхідність підтримки українського мистецтва. Приводив у приклад театрів, які відмовились від мови ворога та звання «російський».

Тарас Кремінь акцентував на важливості української як першоджерела та потрібності таких заходів, як «KyivBookFest» і «Мельпомена Таврії».

Діана Трима говорила про багатостраждальний Маріуполь - ми всі чекаємо на його звільнення. Директорка департаменту стверджувала, що у деокуповані населені пункти варто повертатися з підготовленими людьми та програмою відновлення. 

Юлія Бережко-Камінська висловлювалась про дієвість обміну досвіду із закордонними колегами, розповідала про авторські міжнародні проєкти та важливість створення літературних резиденцій в Україні на прикладі європейських. 

Олександр Гунько розповідав про те, як тричі був у рашистському полоні, підіймав проблемні питання, з якими стикались жителі Херсонщини до та під час окупації й наполягав на необхідності комплексних змін. 

Ми обіцяли відповісти на всі питання глядачів онлайн, тож, чекаємо на них у коментарях до цього посту.

Фото: Ростислав Горобець

Культурна деокупація українських територій Культурна деокупація українських територій Культурна деокупація українських територій Культурна деокупація українських територій Культурна деокупація українських територій Культурна деокупація українських територій Культурна деокупація українських територій Культурна деокупація українських територій Культурна деокупація українських територій