"ХХV «Мельпомена Таврії»"
03 травня
ХХV «Мельпомена Таврії»

Невдовзі відкривається прийом заявок на участь у XXV Міжнародному театральному фестивалі «Мельпомена Таврії»!

Президент фестивалю Олександр Книга: «У цьому році нашому фестивалю виповнюється 25 років. За час існування «Мельпомена Таврії» тільки один раз покидала херсонську землю і була змушена існувати у вигнанні, але не здалась і поширювала Голос Херсонщини у світі. Сьогодні не затихають бої на нашій землі, а ми попри все плануємо проведення ювілейного фестивалю. Тож, чекаю на вас, друзі, у вересні в нашому місті-герої Херсоні».

Ювілейний фестиваль відбудеться за підтримки Євразійської Театральної Асоціації з 8 по 16 вересня. Вперше «Мельпомена Таврії» проходитиме у змішаному форматі – вистави показуватимуть у безпечних місцях у Херсоні, а також на рідних майданчиках театрів всього світу.

Членкиня оргкомітету фестивалю Ольга Курачова: «Є колективи, які готові приїхати в Херсон, у тому числі і закордонні. Цікавляться, як добратися, де безпечно ночувати у місті. Для тих, хто не зможе приїхати, буде можливість показати виставу у межах фестивалю на своїй сцені, в себе вдома, що також відповідатиме гаслу ХХV «Мельпомени Таврії».

Гасло цьогорічного фестивалю - #ми_вдома.

Воно має особливе значення для кожного українця, і в тому числі символізує повернення музи нашого фестивалю – Мельпомени – додому, на рідну Херсонщину. Де вона тільки не побувала минулого року, скільки міст та країн вона побачила, але так хотілося до себе в рідні стіни...

Також із нововведень – цьогоріч оргкомітет вирішив змінити логотип «Мельпомени Таврії».

Програмна директорка фестивалю Анастасія Ларіна: «Дівчинку ми вирішили зробити справжньою херсонкою: рішучою, сміливою, борчинею, яка може впоратися з будь-якою проблемою. Вона дивитиметься в очі глядачу, буде не такою кольоровою, проте з синьо-жовтими прапорами на щоках. Замість шиї у дівчинки до плечей проростатиме коріння дерева, адже «Мельпомена» повернулась на свою землю, у свій дім». 

Плануються освітня платформа та літературна сцена. 

Членкиня оргкомітету фестивалю Альона Мовчан: «У межах літературної сцени заплановані виступи п’яти відомих митців: письменника, поета, драматурга, художника та музиканта. З кожним із них відбудеться творча зустріч у Херсоні». 

Тож, готуйте свої найкращі вистави та заявки, чекайте нових анонсів, в нас для вас багато сюрпризів та цікавинок.