"ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1"
04 вересня
ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1

Стартував ХХІІІ Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» помпезною прес-конференцією за участі народних депутатів, керівників міста та області, експертної ради фестивалю, українських та міжнародних театрів, режисерів, драматургів, представників широкої медіа спільноти, творчих містян, громадських діячів та, безумовно, членів організатоційного комітету і Президента фестивалю Олександра Книги!

«На превеликий жаль, Грузія в червоній зоні й не змогли до нас театри доїхати… Але 40 проєктів обіцяних для наших глядачів є», - запевнив він!

Прес-конференція відбулася за участі артистів театру та її величності Мельпомени, почесну місію якої виконала заслужена артистка України Тетяна Проворова.

Урочистості настільки вразили херсонських журналістів, що у них навіть не було що запитати у присутніх гостей… Тому ми вирішили нагадати про особливості цьогорічного фестивалю!

37 театрів із 8 країн світу (Польща, Португалія, Туреччина, Білорусь, Грузія, Вірменія, Румунія,  Україна), 40 подій основної програми, потужні освітня платформа та літературна сцена, спільний проєкт із фестивалем «ГогольFest» в Олешківській пустелі, 20 локацій у 3 містах та незмірна кількість позитивних емоцій і натхнення!

Після прес-конференції відбулась перша фестивальна вистава - «Шинель» за однойменною повістю М. Гоголя, яку привезли артисти Національного академічного Молодого театру.

Переглянувши виставу, театрали перемістили на площу Свободи, де пройшла масштабна карнавальна хода, якій не було кінця та краю! Стартували на площі Свободи, рухались по проспекту Ушакова до набережної біля готелю «Фрегат». Навчальні заклади, творчі колективи, гуртки, велосипедисти – хто тільки не долучився до свята!

На набережній на учасників та містян чекав іще один сюрприз – масштабний гала-концерт з нагоди відкриття фестивалю! На нього також завітала Мельпомена. З берегів славетної Грецької землі донька Зевса, славетна натхненниця Мельпомена прибула до нашого Таврійського краю спеціально для того, щоб благословити фестиваль та його учасників! Після чого славетну мистецьку місію - відкриття – продовжили творчі колективи та артисти театру!

Відкриття пройшло яскраво та феєрично! День 1 залишиться у серцях людей ще на довгі роки… Що ж, працюємо далі!

Фото: Віктор Братан, Дар'я Вєрнікова

 

ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1 ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 1