"Театр Куліша підкорив Словаччину та Грузію!"
19 липня
Театр Куліша підкорив Словаччину та Грузію!

З 5 по 14 липня Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Куліша гастролював Словаччиною із моновиставою «Кицька на спогад про темінь». До складу делегації увійшли: генеральний директор-художній керівник театру, народний артист України Олександр Книга, головний режисер театру, заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк, головний диригент театру Артем Філенко, артистка Ольга Бойцова, драматургиня Неда Неждана.

У межах гастролей відбулися покази моновистави у 7 містах: Братислава, Тренчин, Банська Штявниця, Пезінок, Пряшів, Рожнява, Бардіїв. Делегація відвідала Міжнародний фестиваль «Погода» у м. Тренчин, в якому окрім показу відбулися ще творчі зустрічі з Недою Нежданою та Олександром Книгою. 

На кожну моновиставу приходили як жителі Словаччини, так і українці. Кожна вистава починалась відео мітингів та Херсона після обстрілів, а завершувалась кадрами довоєнною Херсона у супроводі гімну України. Протягом вистави артистка Ольга Бойцова розповідала історію жінки з Донеччини та готувала борщ. Після ми частували ним глядачів та спілкувались про наболіле. Культурна дипломатія працює!

Ще одна делегація від театру Куліша у складі директорки-розпорядниці Юлії Бунчак та заслуженого артиста України Сергія Михайловського їздила до Грузії. Там 11 червня відбувся показ моновистави «Юда» у межах IV Міжнародного театрального фестивалю ім. Нодара Думбадзе. Виставу відвідали митці з різних країн світу, члени Євразійської Театральної Асоціації, а також українці, які наразі проживають у Грузії.

Театр Куліша підкорив Словаччину та Грузію! Театр Куліша підкорив Словаччину та Грузію! Театр Куліша підкорив Словаччину та Грузію!