"Епатаж, бурхливі емоції, сльози на очах: третій день «Мельпомени»"
20 травня
Епатаж, бурхливі емоції, сльози на очах: третій день «Мельпомени»

19 травня стартував третій день Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії». Першою цього дня запрацював майданчик ДКС. Саме там свідомий сучасний український драматург Олександр Мардань провів майстер-клас «З чого починається п’єса. У театрах більш ніж 200 міст, в 12 країнах світу йдуть його п'єси. У рідній Україні став Лауреатом премії імені Гоголя. Один з найбільш затребуваних драматургів України. Глядачі чудово сприйняли майстер клас неординарного одеського драматурга та задали йому питання, які їх тривожили. 

Згодом на великій сцені Херсонського театру Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр презентував виставу «Жайворонок». Зі сцени глядачам розповіли давню та дуже відому історію про  селянку, яка вставши на чолі французької армії, за рік змінила хід Столітньої війни між Англією і Францією. Мова йде про легендарну Жанну Д'Арк, яка підняла народ на переможну боротьбу з окупантом, судить натовп комедіантів не здатних оцінити всю велич її подвигу.

Цього дня з’являється нова та на перший погляд незвична, але в той же момент дуже символічна локація – Херсонський Храм Святої Трійці. Саме тут заслужений артист України, актор драми Херсонського театру Сергій Михайловський зіграв моновиставу за твором Лесі Українки «Юда». Режисер вистави – заслужений діяч мистецтв України, головний режисер Херсонського театру Сергій Павлюк. 

Також в цей час Херсонський академічний театр ляльок захопила дика театральна хвиля. Тому що саме тут дуже відомий всім «Дикий театр» зіграв свою виставу за п’єсою Мартіна Макдони «Кицюня». Як сказала арт-директорка театру Ярослава Кравченко, ця вистава має помітку 21 + не рекомендована до перегляду людям з хиткою психікою, глибоко вагітним жінкам і любителям котиків. Судячи з повного залу можна сказати, що психіка наших херсонців дуже стійка і любителів нового, яскравого та епатажного дуже багато.

 Глядачам розповіли історію про жорстокого і безжалісного вбивцю, що тримає у страху всю Ірландію. Він не знає ні пощади, ні сентиментів. І є лише одна істота у цілому світі, до якої він має справжні почуття. Але з нею стається біда, і під приціл месника-м’ясника потрапляє цілий острів. Вистава містить сцени насилля, жорстокості, нецензурну лексику у великому об'ємі.

В той час як Дикий театр шокував херсонців та глядачів міста своєю виставою на сцені театру-кафе Херсонського театру глядачам презентували виставу, яка народилася від спільного проекту Молдови та Ізраїля - «А ми один для одного - тіні».  Перед театралами постала картина неймовірного та шаленого кохання в шлях, якого увірвалась тяжка доля.

На сцені під дахом Азербайджанський державний драматичний театр в місті Гянджа презентував неймовірно емоційну виставу за п’єсою Нодара Думбадзе «Hellados». Вистава про дружбу, любов до батьківщини та сімейні цінності. В кінці вистави з очей наших глядачей лилися сльози вони переживали та чудово розуміли акторів, які виступали на сцені. Щоб бути в курсі подальших заходів фестивалю слідкуйте за нами на офіційному сайті та у соцмережах. З театром у серці!

 

Епатаж, бурхливі емоції, сльози на очах: третій день «Мельпомени» Епатаж, бурхливі емоції, сльози на очах: третій день «Мельпомени» Епатаж, бурхливі емоції, сльози на очах: третій день «Мельпомени» Епатаж, бурхливі емоції, сльози на очах: третій день «Мельпомени» Епатаж, бурхливі емоції, сльози на очах: третій день «Мельпомени» Епатаж, бурхливі емоції, сльози на очах: третій день «Мельпомени» Епатаж, бурхливі емоції, сльози на очах: третій день «Мельпомени» Епатаж, бурхливі емоції, сльози на очах: третій день «Мельпомени»