"Експерименти тривають – у лісі показали імерсійну виставу"
22 червня
Експерименти тривають – у лісі показали імерсійну виставу

«Частину вистави ви будете сидіти, а потім – пересуватиметесь разом із акторами. Уважно їх слухайте. Скажуть: «Пішли», і ви йдете. Скажуть: «Зупиніться на цій локації», і ви зупиняєтесь», – пояснив глядачам директор Херсонського театру ім. М.Куліша Олександр Книга перед початком прем’єри «Сон літньої ночі» за В.Шекспіром. 

Вистава проходить у новому для херсонського глядача форматі – імерсивного театру. Тобто, з ефектом занурення. У світі цей формат вже досить популярний, в Україні ж тільки набирає обертів. 

Херсонський є одним із тих театрів, які не бояться експериментувати… І ось одного прекрасного червневого вечора (а саме, 20-го числа поточного місяця) глядачі разом із акторами подорожують локаціями лісу…

Поставив комедію Шекспіра молодий режисер, студент Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І.Карпенка-Карого Євгеній Резніченко. Він співпрацює з театром уже не перший рік. Херсонський глядач бачив його «Фейс_контроль».  І ось на «лісовій сцені» – чергова прем’єра, нова, незвичного формату – імерсійна вистава «Сон літньої ночі».

«У зв’язку із карантином театр не може повноцінно повернутися до роботи, але ж він має свою сцену у лісі, і просто грішно нею не скористатися. Як кажуть, якщо життя дає тобі лимони, треба зробити з них лимонад. Тому я вирішив: зроблю виставу тут. Чому саме ця п’єса? Я давно мріяв поставити її на великій сцені. Ще на третьому курсі в навчальній програмі у нас були комедії Шекспіра і я ставив уривок зі «Сну…». На той час всю виставу підготувати не вдалося, тепер же, через стільки років, на сцені театру ім.М.Куліша це таки сталося», – ділиться Євгеній Резніченко.

Фото: Вадим Гнідаш

Експерименти тривають – у лісі показали імерсійну виставу Експерименти тривають – у лісі показали імерсійну виставу Експерименти тривають – у лісі показали імерсійну виставу Експерименти тривають – у лісі показали імерсійну виставу Експерименти тривають – у лісі показали імерсійну виставу Експерименти тривають – у лісі показали імерсійну виставу