"Вистава "Межа" отримала престижну нагороду на фестивалі в Румунії"
12 листопада
Вистава "Межа" отримала престижну нагороду на фестивалі в Румунії

11 листопада вистава Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша «Межа, або у контейнері» К.Кеяну отримала спеціальну нагороду від журі на Міжнародному фестивалі сучасної драматургії в Брашові (Румунія). Режисер вистави – Раду Гілаш, художник-постановник – Ольга Гоноболіна, заслужений художний України, хормейстер – Ружена Рубльова, заслужена артистка України, музичне оформлення – Олег Коструб і Артем Філенко.

Міжнародний фестиваль сучасної драматургії в Брашові має велику історію, в цьому році проходив 29-й фестиваль. З 2-го по 11 листопада на базі Театру ім. Сіка Александреску виступали колективи з Румунії, Угорщини, Греції, Грузії та Молдови, наш колектив представляв Україну. 

Запрошення на участь у цьому престижному фестивалі Херсонський театр отримав у жовтні, після поїздки в Кишинів, де вистава отримала високу оцінку глядачів та гостей. Готуватись довелося в надзвичайно обмежений термін. Всього за місяць було сплановано поїздку і 8 листопада колектив вирушив у подорож.

Не обійшлося без дорожніх пригод: в дорозі зламався автобус, не тільки пасажирський, а й вантажний. Спрацював і людський фактор: закордонний паспорт "доганяв" свого власника окремим рейсом. А ще нескінченне очікування на кордоні… Та попри всі негаразди колектив вчасно доїхав у Брашов і зіграв виставу.

Жанр вистави – путівник Європою. Перед глядачем розгортаються події з життя трьох українських нелегалів. Віталій, Микола і Андрій – емігранти, які збираються перетнути кордон нелегально. Опинившись в одному приміщенні, вони ладні вкрасти, зрадити і переступити межу дозволенного аби досягти мети.