"В межах "Мельпомени Таврії" до Херсона приїздить сучасний письменник Олександ Ірванець"
15 травня
В межах "Мельпомени Таврії" до Херсона приїздить сучасний письменник Олександ Ірванець

В межах ХХІ Міжнародного театрального фестивалю "Мельпомена Таврії" відбудеться зустріч із сучасним письменником Олександром Ірванцем. Зустріч відбудеться 18 травня в Херсоні о 15:00 на базі Green Zone (колишнє приміщення Будинку культури суднобудівників). Автор представить херсонцям та гостям міста свою п’єсу «Once upon the time in America»/«Якось в Америці» (п’єса на 2 дії з роллю для рудого кота). Вхід вільний!

Весела, дотепна і трохи сатирична п’єса з несподівано звроушливо-урочистим фіналом.

Дія відбувається в Америці, де помирає мільярдер українського походження. На похорон з`їжджаються як місцеві українці, так і родичі з Батьківщини, ба навіть африканського походження, священик «Церкви Всього Живого», що обстоює рівні права людей і тварин на ґрунті знань, одержаних колись у Львівській ветеринарній академії. Починається нервове і недоброзичливе очікування: хто ж отримає основну частину спадщини?

Олександр Ірванець один із творців легендарного творчого літоб'єднання "Бурлеск - Балаган - Буфонада" (абр. Бу-Ба-Бу). Лауреат премії Фонду Гелен Щербань-Лапіка (США) 1995. Стипендіат Академії Шльосс Солітюд (Німеччина) 1995 року. Член журі театрального фестивалю «Боннер Бієнналє» 2000 та 2002 років.