"У центрі Херсона замайорів прапор «Мельпомени»"
22 травня
У центрі Херсона замайорів прапор «Мельпомени»

Херсонські театрали підняли прапор «Мельпомени Таврії». Символічно, що творчий флешмоб відбувся у п’ятницю, 22-го травня, – день, коли мали відкрити ХХІІ Міжнародний театральний фестиваль.

«Люблю запах акації… Він асоціюється із весною, теплом та початком «Мельпомени Таврії». На жаль, через пандемію фестиваль довелося відтермінувати. Та ми з оргкомітетом вирішили здійснити традиційний для відкриття ритуал – підняти прапор «Мельпомени», – зазначив директор Херсонського театру імені Куліша Олександр Книга.

Прапор висітиме до тих пір, поки не відбудеться ХХІІ театральний фестиваль. У планах – провести його цієї осені.

«Сподіваємось, що у вересні отримаємо хоча б український контент. Нам дуже хочеться, аби «Мельпомена Таврії» не переносилась, а відбулася цього року. Дякуємо всім, хто пам’ятає про фестиваль. Ми чекаємо на гостей із різних куточків світу тут, у нас, на Херсонщині, щоб подарувати їм тепло своїх сердець», – сказав Олександр Книга. 

До флешмобу долучилися члени оргкомітету фестивалю та херсонці у брендових футболках із надписом «Мельпомена Таврії». Учасники вигукували гасла «Мельпомені бути!», «Віват, Мельпомена!» та слухали гімн фестивалю.