"У театрі підбили підсумки 85/190-го театрального сезону"
22 червня
У театрі підбили підсумки 85/190-го театрального сезону

У вівторок, 22-го червня, о 12:00 у театрі-кафе відбулась прес-конференція з нагоди закриття ювілейного 85/190-го театрального сезону та напередодні ХХІІІ Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії».

На заході ми підвели підсумки та згадали найяскравіші моменти 85/190-го театрального сезону й анонсували цікавинки, які чекають на глядачів під час ХХІІІ Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії».

Закриття сезону відбудеться у п’ятницю, 25 червня. Почнеться дійство о 17:00 з червоної доріжки, хорошої музики, чарівних ведучих та смачних напоїв просто перед центральним входом до храму Мельпомени. А далі покажемо на сцені останню виставу цього сезону – «Чайку» за однойменною п’єсою А.П.Чехова, прем’єра якої відбулась до Міжнародного дня театру.

Щодо підсумків. Театр Куліша – це величезний механізм, який вміщує у собі щоденну, кропітку працю 200 людей, і тільки 60 із них – це артисти! 30 акторів драми, 6 вокалістів, 15 артистів оркестру та 9 – балету. Решта співробітників - це творче та адміністративне керівництво і робітники цехів: монтувального, костюмерного, реквізиторського, перукарського, пошивного, бутафорського, звукорежисерського, освітлювального, рекламного…

І результати їхньої роботи, підраховані за сезон, можуть вас вразити! Тільки уявіть, лише цього сезону на різних сценічних майданчиках було зіграно 285 вистав!

Нашими касирами було продано більше 67 900 квитків!

Пошито, підготовлено та випрасувано більше 928 костюмів та налаковано 460 пар взуття!

374 рази помічник режисера відкривав та закривав куліси!

72000 аркушів паперу наша літературно-драматична частина витратила на друк сценаріїв!

Більше 5 400 афіш розклеєно по місту!

83 рази «переодягнено» сцену!

Близько 40 весіль за добу та 5 освідчень на сцені відбулось у стінах театру!

Жінки, уявіть собі, 16 упаковок косметики (16!) витратили наші гримери!

І ми вже точно не наважимося сказати скільки артисти вивчили слів, аби зіграти свої ролі…

Та для нас це – маленькі «ковідні» цифри, бо ми точно знаємо, що здатні випустити більше 15 прем’єр, показати ще 285 вистав і порадувати 130 000 глядачів!

Щодо «Мельпомени Таврії». ХХІІІ Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» відбудеться з 3 по 11 вересня.

Відкриємо фестиваль традиційною карнавальною ходою та гала-концертом. Цьогоріч у Херсон завітає 40 театрів, які покажуть 40 вистав, і представники із 6 країн світу (Польща, Румунія, Ізраїль, Португалія, Грузія та Україна). Будуть задіяні різні локації: велика сцена ХОАМДТ ім. М.Куліша, театр-кафе, «Сцена під колом», «Сцена під дахом», Херсонський Академічний обласний театр ляльок, бібліотека Гончара, бібліотека ХДУ, Обласний палац культури, «Urban CAD» тощо. Плануємо унікальний захід в Олешківській пустелі.

Цьогоріч ми вирішили переформатувати освітню платформу – відбудуться майстер-класи та освітні лекції, які проводитимуть провідні режисери (Владислава Бєлозоренко, Ярослава Кравченко та інші). Працюватиме літературна сцена, у межах якої відбудуться читки п’єс та зустрічі із драматургами, презентації книг та поетичних збірок херсонських авторів, виступи аматорських музичних і театральних колективів, херсонських бардів та рок-гуртів, а також – тематичні зустрічі із запрошеними авторами та діячами. Серед останніх, Неда Неждана, Олег Миколайчук, Олександр Ірванець, Сергій Лазо, Дмитро Овечкін та інші. Заплановані вечірні кінопокази українського кіно: «Погані дороги», «Мати Апостолів», «Заборонений» тощо.

Закриємо «Мельпомену» фестивальною регатою. Більш детально – у новинах театру!

У театрі підбили підсумки 85/190-го театрального сезону У театрі підбили підсумки 85/190-го театрального сезону У театрі підбили підсумки 85/190-го театрального сезону