"«Театральний дворик» відкрили для херсонців"
25 травня
«Театральний дворик» відкрили для херсонців

На вихідні, 23 та 24 травня, у Херсонському театрі ім.М.Куліша відкрили нову сцену – «Театральний дворик». З карантину вийшли із прем’єрою – музичною програмою «Amore mio - Італія!».  Внутрішнє подвір’я (вхід – з вул.Театральна) перетворилося у країну моди, пасти, вина та пристрасті… Херсонці придбали квитки нібито до театру, а відправились у справжнісіньке турне найвідомішими місцями Італії: Венеція, Верона, Рим, Сан-Ремо… 

Ідея створити «Театральний дворик» виникла на карантині. Її ініціатор – режисер-постановник Ірина Корольова.

«Я давно примітила дворик – така атмосферна локація! Але до нього якось не доходили руки. І коли треба було планувати роботу в нових умовах, я запропонувала зробити тут італійський дворик, а після – французький, херсонський... Першою вирішили зробити саме Італію – дуже хотілося підтримати країну, де сталися такі трагічні події (загинули люди через пандемію). Я була в Італії декілька разів у різних містах – Венеції, Римі, Флоренції... Тому на створення програми мене надихали спогади про цю чарівну країну», – ділиться Ірина Корольова.

Зустрічав глядачів музичний гурт храму Мельпомени під керівництвом головного диригента Артема Філенка. У дворику лунали італійські та неаполітанські мелодії. Після – на сцені освідчувались одне одному у коханні Ромео і Джульєтта, жартував та веселився спритний і в’юнкий Труффальдіно. Перше відділення програми вели Папа Карло, П’єро та Смеральдіна. Присутніх жінок просто звів із розуму Адріано Челентано…

Артисти виконали відомі й улюблені багатьма пісні: «Фелічита», «Сюзанна», «Два сольді»… Родзинкою вечора стало караоке з італійськими піснями. Тож, участь у концертній програмі взяли і херсонські глядачі.

Судячи з наповнення програми, роботи виконали чимало. Але… у дуже стислі терміни! Спочатку готуватися дистанційно – тексти актори вчили під час карантину. А тільки-но дозволили збиратися на репетиції – почалась плідна робота! Результат – яскраве відкриття театру після тривалого карантину! 

«Ми розуміли, що в залах працювати ще не дозволять. Шукали вихід із ситуації, в якій опинилося мистецтво, та й культура в цілому. Підготували програму менш, ніж за місяць. Але ж атмосфера, як і обіцяли, нагадує Італію, правда? Наш дворик житиме, ми і надалі робитимемо програми та запрошуватимемо херсонців до цієї чудової локації. Наступною зупинкою буде Франція», – анонсує директор театру Олександр Книга.

Подорожі до Італії заплановані також на 3, 5 тa 12 чepвня, до Парижу – на 13 та 14.

Фото: Вадим Гнідаш