"Студія «18+» долучилася до «СУДу»"
26 січня
Студія «18+» долучилася до «СУДу»

Театральна студія «18+» при Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М.Куліша втілює свої мрії в життя та несе сучасну українську драму в суспільство. Вихованці плідно працюють над новими постановками та беруть участь у різних фестивалях.

Зокрема, у флеш-фестивалі «Я і Села Брук» (Харків, 2019р.) та Всеукраїнському фестивалі театрів-лабораторій «VIEfest» (Запоріжжя, 2019р.). На них була представлена вистава «Good game», написана, власне, самими акторами студії. Значущою подією стала участь у Фестивалі молодої драматургії «Любимовка». В його межах читали п’єсу херсонця Ігоря Носовського «Поїхати не можна лишитися». 

З останніх здобутків – Театральна студія «18+» долучилася до Фестивалю читок сучасної української драматургії «СУД» (Харків, 2020р.). У форматі онлайн актори-аматори читали п’єси Олени Лягушонкової «Мать Горького» та Наталії Блок «Місто за шпалерами», за що отримали дипломи та чимало позитивних відгуків.

Вихованці студії не зупиняються на досягнутому. Вони працюють над різними проектами, які невдовзі презентують глядачам.

«Планів чимало. Колектив збільшився – тепер нас близько 20, тому можемо відразу братися за кілька проектів. Перш за все, ми вирішили зробити подарунок дітям. Проведемо благодійну акцію – у школах та дитбудинках міста покажемо «Чарівника країни ОЗ». Окрім того, зараз ми відновлюємо «Good game» – вводимо трьох акторів замість учасників, які вибули. І також у планах почати роботу над новою виставою… Ні, поки потримаю інтригу! Скажу лишень, що це – сучасна драматургія», – зазначила керівниця студії, режисерка Катерина Слажнєва.