"Перемога дистанційно: театр з особливими дітками продовжує дивувати"
07 серпня
Перемога дистанційно: театр з особливими дітками продовжує дивувати

Унікальний інклюзивний театр «Звичайна роль-особливий актор», який протягом кількох років функціонує на базі херсонської Гончарівки, у нелегкі часи карантину продовжує дивувати світ своєю творчістю… але – дистанційно!

Театральна трупа із «сонячними» дітками взяла участь у двох онлайн-фестивалях. Квітень 2020-го став знаковим, адже театрали вибороли «Гран-прі» на Міжнародному відкритому багатожанровому фестивалі-конкурсі мистецтв «Лиманські зорі» (м. Миколаїв)

«Ми представили запис вистави «Як папуги стали різнокольоровими». Прем’єра була в лютому, показали її всього два рази і почався карантин. Ми не могли збиратися та репетирувати. Відправили на конкурс відеоматеріал, який був у наявності й навіть не сподівалися, що журі так високо оцінить нашу роботу», - зазначила режисер інклюзивного театру, по сумісництву – режисер,  заступник директора з творчих питань ХОАМДТ ім. М.Куліша, заслужений діяч мистецтв України Ірина Корольова.

У червні ж унікальний театр заявив про себе на Міжнародному фестивалі талантів «EuroStar 2020» (Німеччина, Бремен). На цьому онлайн конкурсі презентували уривок із першої вистави «Пригоди книжкової феї у бібліотеці» - «Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері.

Трупа театру «Звичайна роль-особливий актор» отримала почесне 2-ге місце у номінації «Театральне мистецтво» у категорії «Початківці».

«Ці дітки особливі у своїй відкритості, дуже щирі, завжди зустрічають з відкритими обіймами… Працювати з ними непросто, та нас об’єднує спільна мета – допомагати одне одному, підтримувати, та, безумовно творити», - ділиться Ірина Корольова.