""Музичний коктейль для гурманів" у Херсонському театрі"
19 вересня
"Музичний коктейль для гурманів" у Херсонському театрі

Репертуар українських театрів продовжує поповнюватися новими прем’єрними виставами. І Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Миколи Куліша не є виключенням. Офіційне відкриття 83 (188) театрального сезону відбудеться 19-20 жовтня, але театральне життя вирує вже зараз.

В неділю, 16 вересня, о 18:00 на сцені театру-кафе відбулась прем’єра театралізованої музичної програми «Музичний коктейль для гурманів». Автор сценарію та режисер-постановник – Ірина Корольова, заслужений діяч мистецтв України. Диригент – Артем Філенко.

«Музичний коктейль для гурманів» - це мікс музики, театру і танців, що поєднується у грандіозний яскравий, творчий коктейль, який створений для справжніх гурманів.

Режисер вистави Ірина Корольова розповіла про роботу над музичною програмою:

«Для даної музичної програми ми обрали номери, які були колись в репертуарі театру. Намагалися об'єднати все в якусь незвичайну форму. Основну концепцію шоу ми придумали не одразу. Тільки тоді, коли з'явилася назва «Музичний коктейль», ми зрозуміли, як можна все з'єднати, які номери ставити та як в одній програмі об’єднати балет, оркестр, інструменталістів та вокалістів. Я гадаю, що ми виправдали назву «Музичний коктейль для гурманів», тому що, на мою думку, у нас вийшов дуже гарний коктейль з музики, любові та гарних виконавців. Я думаю, що програма буде затребувана та її будуть любити глядачі і самі артисти»

Театр - простір колективної творчості. Щоб у групи людей з'явився новий смак, чуття, мислення потрібен час. Одразу стає цікаво, а скільки ж часу знадобилося творчій команді Херсонського театру ім. М.Куліша для постановки «Музичного коктейлю для гурманів».

«Наша творча команда почала працювати над «Музичним коктейлем» із середини серпня і до середини вересня. Звичайно було докладено багато зусиль, але полегшував завдання той фактор, що ми працюємо професійною командою, тому всі дуже швидко включилися в роботу. Нелегко було ставити, оскільки часу на підготовку було мало», - розповіла Ірина Корольова.

Нова музична програма вражає своєю незвичністю. Цікаво, що концепція саме «Музичного коктейлю» не була початковим задумом творчої команди.

«Спочатку підбирали зовсім інші номери, але, коли ми зрозуміли, що перша задумка не так буде цікава глядачам, одразу почали думати над іншою назвою. Ми довго думали як все зібрати до купи, а якщо все в купу збираєш виходить мікс, а мікс це вже щось схоже на коктейль, ось так з’явилася і назва, і концепція. Як тільки зрозуміли, що буде музичний коктейль, почали підбирати і підставляти репертуар зовсім по-іншому, деякі номери знайшли вже в останній момент. Напевно, ще пару номерів ми додамо, адже досконалість не має меж. І я думаю, що нам буде чим порадувати і здивувати глядачів».

Фотограф Денис Максимов

Cпілкувалась Марина Гайворонська