"«Ми - за чистий Херсон»: на Театральній замалювали наркорекламу"
10 вересня
«Ми - за чистий Херсон»: на Театральній замалювали наркорекламу

Реклама наркотиків – бич нашого міста. Фасади будівель, паркани, асфальт «прикрашають» яскраві надписи із номерами телефонів та адресами сайтів. Аби привернути увагу до цієї ТОПової проблеми, співробітники театру ім. М.Куліша та представники Міжнародної Антинаркотичної Асоціації провели вже третю акцію «Ми – за чистий Херсон!». Цього разу замальовували рекламу наркотиків на Театральній та сусідніх вулицях. На місці, де була реклама, писали життєствердні заклики: "Вір", "Живи", "Учись", "Все буде добре", "Здорова молодь - гідна нація" та інші.

«Наркосайти розповсюджуються дуже швидко і маленька дитина, яка виходить на вулицю та має смартфон, може запросто перейти за вказаним посиланням і замовити собі наркотичні речовини», – зазначив представник Асоціації Ярослав Рафальський.

До акції долучилися близько 50 людей. Серед них – не тільки співробітники театру та представники МАА, було й чимало небайдужих херсонців. Юлія Абдурашитова дізналася про акцію із соціальних мереж. Вирішила: треба йти, хто ж іще має турбуватися про місто, як не його жителі?

«Херсон потрібно звільняти від таких надписів… Та й взагалі убезпечувати молодь від вживання наркотичних речовин», – сказала Юлія.

Коли десятки надписів були замальовані та майже 30 банок фарби закінчилися, всі учасники зібралися у Потьомкінському сквері на безкоштовний перегляд моновистави за п'єсою Неди Нежданої «Кицька на спогад про темінь». Режисер-постановник – Сергій Павлюк, заслужений діяч мистецтв України. Головну роль виконала Світлана Журавльова.

«Зафарбовувати рекламу наркотиків – обов’язок кожного жителя нашого міста. Ми, щоб привернути увагу до проблеми, зібрали свідомих херсонців та разом зробили добру справу. А в якості нагороди учасникам за плідну працю показали моновиставу», – пояснив художній керівник театру Олександр Книга.

Присутні отримали не тільки задоволення від перегляду моновистави, а й посмакували смачним борщем Світлани Журавльової. 

«Ми - за чистий Херсон»: на Театральній замалювали наркорекламу «Ми - за чистий Херсон»: на Театральній замалювали наркорекламу «Ми - за чистий Херсон»: на Театральній замалювали наркорекламу «Ми - за чистий Херсон»: на Театральній замалювали наркорекламу «Ми - за чистий Херсон»: на Театральній замалювали наркорекламу «Ми - за чистий Херсон»: на Театральній замалювали наркорекламу «Ми - за чистий Херсон»: на Театральній замалювали наркорекламу «Ми - за чистий Херсон»: на Театральній замалювали наркорекламу «Ми - за чистий Херсон»: на Театральній замалювали наркорекламу «Ми - за чистий Херсон»: на Театральній замалювали наркорекламу