"Херсонський театр взяв участь у ювілейному фестивалі «Золотий Лев-2019»"
03 жовтня
Херсонський театр взяв участь у ювілейному фестивалі «Золотий Лев-2019»

Перш за все тим, що цей фестиваль колись надихнув директора театру – народного артиста України Олександра Книгу на створення свого театрального фестивалю. Потім Львівський академічний театр «Воскресіння» на чолі з Ярославом Федоришиним – однин з перших приїздив на «Мельпомену Таврії», коли вона ще не була міжнародною, а тільки починала своє творче життя. Тому для Херсонського театру бути учасниками фестивалю «Золотий Лев», як честь –  так і певна традиція.

Цьогоріч, херсонці презентували у Львові роботу румунського режисера Раду Гілаша – «Межа, або в контейнері» за пєсою Костянтина Кеяну. Вистава відбулась у Львівському академічному театрі «Воскресіння» 28-го вересня. Прийняли херсонців радо і гостинно.

Тема, яка піднімається у виставі – масове заробітчанство та виїзд за кордон актуальна для всієї України. Однак, для західних та південних регіонів вона стоїть надзвичайно гостро. Оскільки, саме представники цих місцевостей найчастіше стають жертвами шахраїв, які працюють нелегально. Та чи варто ризикувати власним життям заради грошей?

Херсонський театр достойно представив Таврію на ювілейному фестивалі «Золотий Лев-2019» та отримав почесний диплом учасника.