"Херсонський театр покаже виставу в Грузії"
21 вересня
Херсонський театр покаже виставу в Грузії

Не встиг генеральний директор – художній керівник херсонського театру Олександр Книга перевести дух від участі у міжнародному фестивалі в Туреччині, як вже наступного дня вирушив із постановчою групою на фестиваль у Грузію.

З 13-го вересня по 13-те жовтня в місті Ахалцихе, в невеликому Месхетинському театрі, проходить 5-й Міжнародний Театральний Фестиваль Національної драматургії.

Оскільки у репертуарі Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша грузинська драматургія не представлена – театр запросили як почесного гостя.

Повезли до Грузії «Порожнечу» режисера, заслуженого діяча мистецтв України Сергія Павлюка, головну роль у якій виконує заслужена артистка України Тетяна Проворова.

Вистава піднімає гендерне питання: чому є «парні» пологи, але не має «парних» абортів. Жінка-медсестра, яка 5 років працювала в абортарії розповідає свою непросту історію уявному лікарю.

Вона, як пташка, яка не може вирватись із «життєвої клітки». Це одна з тих вистав херсонського театру, після якої хочеться переосмислювати устрій суспільства, у якому вітається наявність даних установ.

Моновиставу грузинським глядачам презентують сьогодні увечері. Херсонці ж, які її не бачили, зможуть це виправити – і подивитись виставу 20 жовтня на сцені театру під дахом.