"2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників"
01 березня
2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників

27 лютого у театрі відбулося відкриття тематичної виставки картин «Мрій і дій». Назва перегукується із девізом 190-го театрального сезону.

«Це ідея молодої команди театру: зробити виставку не одного художника, а зібрати відразу 14! Театр – це поєднання різних видів мистецтва. Вистави, фільми, зустрічі поетів та прозаїків… А тепер – і заходи із сучасними молодими художниками. Можливо, у подальшому ми розпочнемо співпрацю з ними, як із художниками-оформлювачами», – зазначив директор театру, народний артист України Олександр Книга. 

На виставці презентовані картини, створені у 2020-му.

«Рік був складним та трансформаційним. І це, звичайно ж, відобразилось у мистецтві. Тому ми вирішили зробити тематичну виставку. Вона діятиме протягом кварталу. Люди зможуть ознайомитися із картинами, коли прийдуть на виставу. І, за бажанням, придбати щось до своєї колекції», – зазначила організаторка виставки Вероніка Дорошко.

Кожен художник презентував одну-дві роботи. Маріанна Таріш – картину «Тепла вода». 

«На створення надихнули спогади про подорож на острів Тайвань. Тут зображені лотоси. Я бачила як вони ростуть у природі та вирішила відобразити це диво на полотні», – поділилась херсонська художниця.

Фото: Вадим Гнідаш

 

2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників 2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників 2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників 2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників 2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників 2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників 2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників 2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників 2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників 2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників 2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників 2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників 2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників 2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників 2020-й на полотні: театр презентує роботи молодих художників